13 Eylül 2007 Perşembe

Türtep'ten İlişiği Kesilen Öğrencilerin Yeniden Kayıt İçin Başvurabilme İlkeleri


TÜRTEP; öğrencilerine internet üzerinden çok ciddi ve kaliteli bir eğitim vermek amacıyla kurulmuş olup bu amaçla öğrenciler sürekli olarak denetlenmekte ve değerlendirilmektedir. Öğrencilerin başarılı olabilmeleri için internetle eğitimde de, örgün öğretimdeki kadar çalışmaları gerekmektedir. Öğrencilerimizden beklentimiz, onların bu eğitime önem vererek başarıyla mezun olmalıdır. Buna rağmen, TÜRTEP'e kayıt yaptırmış olan bazı öğrencilerin, üniversiteyle olan ilişkileri TÜRTEP Eğitim – Öğretim ve Sınav Yönetmeliği hükümleri gereğince kesilmektedir. Aşağıdaki ilke kararları, herhangi bir nedenle ilişiği kesilen öğrencilerin TÜRTEP'e yeniden kayıt olabilmek için gerekli olan başvuru şartlarını belirtmektedir:

1.Önlisans ve Lisans Eğitiminden İlişiği Kesilenlerden;

a) Askerlikle ilişkisi bulunanların bu görevlerini tamamladıktan ve yeniden başvuru şartlarını sağladıktan sonra,
b) Askerlikle ilişkisi bulunmayanların ilişik kesme tarihinden itibaren en az bir yıl geçtikten sonra ve yeniden başvuru şartlarını sağladıkları takdirde başvurularının yeniden değerlendirilmek üzere kabul edilebileceklerdir.

2.Yüksek Lisans Eğitiminden İlişiği Kesilenlerin; Askerlikle ilişkisi bulunanların bu görevlerini tamamladıktan sonra, Askerlikle ilişkisi bulunmayanların ilişik kesme tarihinden itibaren en az bir yıl geçtikten sonra bütün evrakları ile yeniden başvurmaları halinde başvurularının yeniden değerlendirilmek üzere kabul edilebileceklerdir.

Hiç yorum yok: