13 Eylül 2007 Perşembe

Ahmet Yesevi Bilgisayar Mühendisliği

Bilgisayar Mühendisliği dünyada ve Türk Cumhuriyetlerinde hızla gelişen ve diğer alanlarla sıkı bir ilişkisi olan bir mühendislik dalıdır. Bilişim sistemlerini kullanarak kurumlar için çözümler ve ürünler geliştirmek Bilgisayar Mühendislerinin görevleri arasındadır. Türkiye dahil tüm Türk Cumhuriyetlerinde Bilgisayar Mühendisi sayısında önemli açık olduğu bilinmektedir.

Ahmet Yesevi Üniversitesinin Internet tabanlı Bilgisayar Mühendisliği Lisans Programı, bilgisayar donanım teknolojisi, yazılım ve yazılım geliştirme teknikleri, veri tabanları ve bilişim sistemlerinin yönetimi gibi konularda eğitim sunarak, bu alandaki yetişmiş insan sayısını artırmak amacındadır. Bilgisayar Mühendisliği programı günümüzün iş ve endüstri gereksinmelerine uygun biçimde, güncel bilgisayar teknolojisi düzeyinde Bilgisayar Mühendisleri yetiştirmek gayesiyle düzenlenmiştir.

Bölümde dört yıllık lisans eğitimi verilir. Mezunlar dilerlerse aynı programın yüksek lisans bölümlerine devam edebilirler. Ahmet Yesevi Üniversitesinin ve diğer üniversitelerin bilgisayar mühendisliği bölümlerinden bu bölüme yatay geçiş olanağı sağlanmıştır.

Bilgisayar Mühendisliği bölümünde bilimsel ve teknolojik gelişmeler yakından izlenerek, Türk Dünyasının gereksinimlerini de gözeten evrensel düzeyde çağdaş ve kaliteli bir mühendislik eğitimi verilmesi amaçlanmıştır. Eğitim programları uluslararası standartlara uygun biçimde hazırlanmıştır. Eğitimin kalitesi ve bu standartlara uygunluğu Akademik Değerlendirme Kurulu tarafından denetlenmektedir.

Hiç yorum yok: