13 Eylül 2007 Perşembe

Ahmet Yesevi Yönetim Bilişim Sistemleri

Türkiye ve diğer Türk Cumhuriyetlerinde bilgisayar ve işletme alanında eğitim veren çok sayıda lisans programı bulunmaktadır. Ancak, özel ve kamu bilişim projelerinde görev alacak Sistem Analisti, Sistem Tasarımcısı, Proje Yöneticisi gibi eleman gereksinimine cevap verebilecek yüksek eğitim programları yok denecek kadar azdır. Bu alanda önemli bir boşluğun varlığı bilinmektedir. Hem Türkiye hem de diğer Türk Cumhuriyetlerinde söz konusu eleman sayısının az olması nedeniyle, ücret seviyeleri diğer personele göre daha yüksek seviyededir.

Yönetim Bilişim Sistemleri bölümü mezunları, bir kuruluşta yapılması düşünülen her boyuttaki bilişim projesinin, olurluk çalışması dahil; ayrıntılı sistem analizlerini ve bu analizlere dayanarak ve bilgi teknolojileri olanaklarını da göz önüne alarak sistem tasarımını yapabileceklerdir. Bir bilişim projesinin bu önemli adımlarını; hem bilgi teknolojileri hem de işletme konusunda derinlemesine aldıkları bilgileri kullanarak gerçekleştireceklerdir.

Ahmet Yesevi Üniversitesinin Internet tabanlı Yönetim Bilişim Sistemleri Lisans Programı, yoğun bir bilgisayar eğitimi yanı sıra işletme dersleri de sunarak, bu alandaki eğitimli insan sayısını artırmak amacındadır. Eğitim programları uluslararası standartlara uygun biçimde hazırlanmıştır. Eğitimin kalitesi ve bu standartlara uygunluğu Akademik Değerlendirme (Akreditasyon) Kurulu tarafından denetlenmektedir.

Bölümde dört yıllık lisans eğitimi verilir. Mezunlar dilerlerse aynı programın yüksek lisans bölümlerine devam edebilirler. Ahmet Yesevi Üniversitesinin ve diğer üniversitelerin bilgisayar veya işletme bölümlerinden bu bölüme yatay geçiş olanağı sağlanmıştır.

Mezunların çalışma alanlarından başlıcaları, bilgi işlem merkezleri, sistem geliştirme bölümleri, proje geliştirme bölümleri, yazılım evleri ve danışmanlık şirketleridir. Mezunlarımızın aynı konularda kamu kesiminde de geniş bir çalışma alanları bulunmaktadır.

Hiç yorum yok: