13 Eylül 2007 Perşembe

Ödeme Bilgileri

2007 – 2008 Eğitim-Öğretim Yılı Ücretlendirmeleri

A- Öğrenim Ücretleri:

1-Tam zamanlı öğrenciler için bir Yarıyıl öğrenim ücretleri aşağıdaki tabloda gösterilmiştir.

Program Düzeyi

Türkiye Cumhuriyeti, KKTC ve Diğer Ülkeler

USD

YTL

Ön Lisans

750

1.125

Lisans

1.000

1.500

Yüksek Lisans

1.300

1.950

2- Öğrenim Ücretlerinde İndirimler:

Türkiye Cumhuriyeti, KKTC ve diğer ülkelerden kayıt yaptıracak olan öğrenciler, aşağıdaki indirimlerden yalnızca birinden yararlandırılır.

a- Şehit ailelerinin çocuklarına % 75

b- Engelli öğrencilere raporlarındaki engellilik oranına göre

c- Diğer Türk Cumhuriyeti öğrencileri ile Ahmet Yesevi Üniversitesinde çalışan personele ve bu personelin eş ve çocuklarına % 50

Ayrıca yukarıdaki durumlara bağlı olmaksızın Ön Lisans ve Lisans öğrencilerinden Onur veya Yüksek Onur payesi kazananlar, TÜRTEP Yönetim Kurulu kararı ile aşağıdaki indirimlerden de yararlandırılır.

Yüksek Onur Öğrencileri için, başarı indirimi % 40

Onur öğrencileri için, başarı indirimi % 30

Bir eğitim öğretim dönemi içinde oluşan ve öğrencinin öğrenim ücretini, lehte veya aleyhte etkileyen statü değişiklikleri, müteakip öğretim döneminden geçerli sayılarak uygulanır.

3- Öğrenim Ücretini Ödeme Şekli:

a- Öğrenim ücretinizi, öğrenci numaranız, adınız ve soyadınızı açıkça yazdırarak aşağıdaki banka hesaplarına tamamını USD veya YTL cinsinden peşin olarak ödeyebilirsiniz.

b- Öğrenim Ücretinizi "www.yesevi.net" adresli web sitemizde yer alan "çevrimiçi ödeme" menüsü ile ulaşabileceğiniz sayfamızdan, sanal POS aracılığıyla ve kredi kartı bilgilerinizi yazmak suretiyle, peşin ya da taksitli olarak ödeyebilirsiniz.

c- Öğrenim ücretlerini yatırdıktan sonra kaydını sildirmek isteyen öğrencilere aşağıdaki ilkeler uygulanır:

i) Öğrenci Belgesi, Askerlik Tecili v.b gibi öğrencilik haklarından yararlandırılan öğrencinin o dönem için öğrencilik hakları devam eder, yatırmış olduğu öğrenim ücreti kendisine iade edilmez.

ii) Birinci madde hükmü saklı kalmak şartı ile, o dönemin Akademik Takviminde belirtilen öğrenime başlama tarihinden itibaren 20 gün geçtikten sonra başvuranların eğitim ücretleri iade edilmez. Zira bu tarihten sonra öğrencinin ismi Kazakistan'daki Rektörlüğe bildirilmekte, öğrenciye eğitim veren danışmanlara ücret tahakkuk ettirilmektedir.
iii) Birinci madde hükmü saklı kalmak şartı ile, söz konusu döneme ait eğitim öğretimin başlangıcından itibaren 20 gün içinde başvuranlara yatırmış oldukları eğitim ücretinin 1/3'ü kesilerek geri kalan 2/3'ü iade edilir.

iv) Birinci madde hükmü saklı kalmak şartı ile, söz konusu döneme ait eğitim öğretime başlanılmadan önce başvurularını geri çekmek isteyenlerin yatırmış oldukları eğitim ücretinden 50 $ (75 YTL) işlem masrafı kesilerek geri kalanı iade edilir.

ÖĞRENİM ÜCRETLERİNİN YATIRILABİLECEĞİ BANKA HESAP BİLGİLERİ


Öğrenim ücretini Türk lirası ile tamamını peşin olarak ödeyecek öğrenciler için banka hesap bilgileri:

• Ahmet Yesevi Üniversitesi (TÜRTEP) Garanti Bankası, Tunalı Hilmi Şubesi 107-6298751 nolu vadesiz mevduat hesabı

• Ahmet Yesevi Üniversitesi (TÜRTEP) Yapı Kredi Bankası Bahçelievler Çarşı Ankara Şubesi 61159339 nolu vadesiz mevduat hesabı


Öğrenim ücretini Amerikan Doları ile tamamını peşin olarak ödeyecek öğrenciler için banka hesap bilgileri:

• Ahmet Yesevi Üniversitesi (TÜRTEP) Garanti Bankası, Tunalı Hilmi Şubesi 107-9097337 nolu döviz tevdiat hesabı

• Ahmet Yesevi Üniversitesi (TÜRTEP) Yapı Kredi Bankası Bahçelievler Çarşı Ankara Şubesi 61228288 nolu döviz tevdiat hesabı


Üniversitemizin anlaşmalı olduğu Garanti Bankası veya Yapı Kredi Bankası'na ait kredi kartları ile ödeme yaparsanız, sistem otomatik olarak yarıyıllık öğrenim ücreti ödemelerinizi 4 taksite bölecektir. (Garanti Bankası veya Yapı kredi Bankasından kredi kartı çıkartılması ve taksitlerin tamamını ödemeye yetecek kart limitinin sağlanması öğrencilerin sorumluluğundadır.)

Diğer banka kredi kartları ile ödeme yaparsanız öğrenim ücretinizin tamamı kredi kartı hesabınızdan peşin olarak tahsil edilecektir.

B-Kayıt dondurma ücreti:

Öğrencilerin kayıtları birinci yıl dondurulamaz. Üst yıllarda TÜRTEP yönetim kurulu kararı ile en çok 2 yarıyıl kayıt dondurma işlemi yapılabilir. Her bir dönem için kayıt dondurma ücreti 120 USD veya 180 YTL'dir.

C- Ücretlerle İlgili Ayrıntlı Bilgi İçin:

Öğrenim ücretleri ve ödeme şekli konusundaki sorularınız için Burçin Erdal 'a veya Barış Beşiroğlu 'na başvurabilirsiniz.

Hiç yorum yok: